Reisgenoten

Een reisgenoot zoeken doe je niet zomaar. Op reis wil je plezier hebben en mooie dingen zien. Als de andere andere interesses heeft kan je (dure) vakantie zomaar in het water vallen. Daarom wat tips om je advertentie zo goed mogelijk op te stellen zodat je de minste kans op een teleurstelling hebt.

 

De advertentie

  • Vul de datums in wanneer je ongeveer op vakantie wilt. Anderen willen wel graag weten wanneer jij ongeveer op reis wilt. Vaak zitten ze namelijk ook vast aan een bepaalde periode.
  • Geef duidelijk aan waar je heen wilt en wat je wilt doen. Geef geen omschrijving als "lekker wandelen" als je dagtochten van 25 kilometer wilt maken in bergachtig terein met volle bepakking.
  • Maak duidelijk naar wat voor persoon je op zoek bent, ben je een vrouw en wil je echt niet met een man op vakantie meldt dit dan ook. Zo voorkom je reacties waar je niet op zit te wachten.
  • Zorg ervoor dat je advertentie er netjes uitziet. Let dus op je spelling en gramatica. Een nette advertentie levert meestal meer reacties op dan een advertentie welke maar even snel is neergezet.
  • Geef een duidelijke omschrijving van jezelf, hoe oud ben je, ben je man of vrouw, ben je een natuurliefhebber of wil je de hele vakantie tot in de vroege uurtjes het uitgaansleven in. Ben je een roker of niet? Ook dit zijn zaken welke voor een ander erg belangrijk kunnen zijn.
  • Vermeld geen e-mail adres of telefoonnummer. Via onze site kan je veilig communiceren met anderen. Als het klikt kan je altijd nog extra gegevens mailen.
  • Vul je profiel aan op onze site. Je kan een leuke foto van jezelf plaatsen en een extra omschrijving over jezelf plaatsen.
  • Advertenties welke gericht zijn op sexuele ontmoetingen of daarop lijken zullen door ons verwijderd worden.

 

Wat als je een vervelende reactie krijgt: meld het ons via het contactformulier en wij zullen er alles aan doen dat die persoon je niet meer kan bereiken via onze site.

 

Het eerste contact

Stel je reageert op een advertentie van iemand anders. Doe dit dan met respect naar de ander en stel je netjes voor. Geef duidelijk aan wat je met vakantie wel en beslist niet wilt doen. Geef ook aan wanneer jij op vakantie kan en wat de marges hierin zijn.

 

Geef in een vroeg stadium ook je budget aan. Soms kunnen hier geheel andere verwachtingen over bestaan.

 

Na enig heen en weer gemail is het verstandig om elkaar eens te bellen en te ontmoeten voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat. Een mailtje kan soms heel anders zijn dan de persoon in werkelijkheid.  Het zou jammer zijn dat jullie na een leuk mailcontact op vakantie toch niet bij elkaar passen.

Wees altijd voorzichtig en ontmoet elkaar eerst eens in een café of restaurant. Ons advies is om bij advertenties waar men gratis mee mag zeker op te letten. Soms is er niets aan de hand maar er kan natuurlijk altijd iets achter steken.

 

Als je niet verder wilt zoeken naar een reisgenoot verwijder dan ook je oproep van onze site.

 

Op reis

Ga je met elkaar op reis blijf elkaar dan respecteren en geef elkaar de ruimte. In elke relatie (hoe dan ook) is het zo dat niet alle partijen alles even leuk vinden. Het is dus soms een kwestie van geven en nemen.